Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βικιφθέγματα:Μετακίνηση σελίδας

Από Βικιφθέγματα

Οι σελίδες των Βικιφθεγμάτων καθορίζονται μοναδικά από το όνομά τους. Επομένως, μπορείτε να μετονομάσετε μια σελίδα μετακινώντας την κάτω από ένα διαφορετικό τίτλο. Σελίδες μπορούν να μετακινήσουν μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες.

Διαδικασία μετακίνησης[επεξεργασία]

Συνδέεστε στη σελίδα που θέλετε να μετακινήσετε και επιλέγετε την ετικέτα "μετακίνηση" που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας, δίπλα στις ετικέτες "άρθρο", "συζήτηση", "επεξεργασία", και θα οδηγηθείτε στη σελίδα διαλόγου μετακίνησης. Εκεί, γράφετε στο πεδίο κειμένου "Στο νέο τίτλο:", το όνομα στο οποίο θέλετε να μετακινήσετε τη σελίδα, και από κάτω συμπληρώνετε την αιτιολογία της μετακίνησης. Τέλος, πατάτε το κουμπί "Μετακίνηση της σελίδας" και η σελίδα έχει μετακινηθεί.

Όταν μετακινείτε μία σελίδα, στη θέση της παλαιάς τοποθετείται αυτόματα μια ανακατεύθυνση προς την καινούρια, όμως επειδή οι σελίδες αυτές σβήνονται τακτικά από τους διαχειριστές, καλό είναι να πάτε στην παλαιά σελίδα και χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Συνδέσεις προς εδώ" να διορθώσετε τις συνδέσεις προς την παλαιά σελίδα, έτσι ώστε να δείχνουν προς την καινούρια.

Λόγοι μετακίνησης σελίδας[επεξεργασία]

  1. Υπάρχει κάποιο ορθογραφικό ή άλλο λάθος.
  2. Το όνομα της σελίδας δεν αντιστοιχεί σωστά στο περιεχόμενό της.