137 (αριθμός)

Από Βικιφθέγματα

Το 137 (εκατόν τριάντα επτά) είναι ο φυσικός αριθμός που βρίσκεται μετά από το 136 και πριν από το 138. Είναι περιττός αριθμός, αφού δε διαιρείται με το 2, στο σύνολο των φυσικών αριθμών. Ο αριθμός 137 συμβολίζεται ως CXXXVII στο ρωμαϊκό σύστημα αρίθμησης και ως ΡΛΖ΄ ή ρλζ΄ στο ελληνικό σύστημα αρίθμησης.

Το 137 είναι πρώτος αριθμός, δηλαδή δεν έχει άλλους φυσικούς διαιρέτες, εκτός του 1 και του εαυτού του. Ο επόμενος πρώτος αριθμός είναι το 139, κάτι που καθιστά τον 137 μέλος ενός ζεύγους δίδυμων πρώτων και πρώτο αριθμό Τσεν.

Αποσπάσματα[επεξεργασία]

  • Yπάρχει ένας περίεργος αριθμός για τον οποίο όλοι οι φυσικοί αξίζει να «ανησυχούν». Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της φυσικής: ένας «μαγικός» αριθμός που δεν μπορεί να κατανοηθεί από τον άνθρωπο. Όλοι οι φυσικοί θα πρέπει να βάλουν πινακίδα στα γραφεία τους με τον αριθμό 137 μόνο και μόνο για τους θυμίζει πόσα είναι αυτά που δεν γνωρίζουν ακόμα. Richard Feynman, διάσημος φυσικός[1].
  • Ο αριθμός 137 πρέπει να είναι ένα από τα πράγματα που θα έπρεπε να αναφέρονται σε πιθανή επαφή μας με εξωγήινους πολιτισμούς, αποδεικνύοντας έτσι την επιστημονική μας πρόοδο ως προς την κατανόηση του πλανήτη, της θέσης μας στο σύμπαν και της γνώσης μας στην κβαντική μηχανική. Laurence Eaves, φυσικός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Nottingham[1]

Παραπομπές[επεξεργασία]

  1. 1,0 1,1 Δρ. Αθηνά Μελή, Αρθρογράφος - Καθηγήτρια Αστροφυσικής - ερευνήτρια - λογοτέχνης. 137 - Ένας μυστηριώδης αριθμός. Γιατί η Φύση επιμένει σε αυτόν τον αριθμό;. huffingtonpost.gr. 07/12/2019. Ανακτήθηκε στις 11/02/2024.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[επεξεργασία]

Wikipedia logo
Wikipedia logo
Στη Βικιπαίδεια υπάρχει λήμμα σχετικό με: