Νίκος Μιχαλολιάκος

Από Βικιφθέγματα

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Ομιλίες[επεξεργασία]

 • Η πλέον προσφερόμενη μάλλον ορολογία που πρέπει να χρησιμοποιούμε και την οποία μετά βίας κατά κάποιον τρόπο επιτρέπει και ο νόμος, έτσι; είναι αντισιωνισμός, διότι ο αντιεβραϊσμός μπορεί να βρεθούμε κατηγορούμενοι.
 • Οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη πήρανε το τρενάκι και πήγαν ταξιδάκι. Ένα ωραίο μαγευτικό ταξίδι σε ένα πανέμορφο τοπίο για χειμερινές διακοπές με ψηλές καμινάδες... (γέλια)... Όπου απολάμβαναν, είχε γράψει ένας φίλος μου ένα κείμενο λέει 'όπου απολάμβαναν... στο βάθος του στρατοπέδου υπήρχαν τα κτήρια με τις ψηλές καμινάδες όπου απολάμβαναν τις μεταφυσικές τους εμπειρίες.
 • Λοιπόν, τα είπαμε σήμερα, μορφωνόμαστε, να μάθουμε τον εχθρό μας, είναι ο διεθνής σιωνισμός ο πρώτος, όλα τα άλλα είναι παρακλάδια, αλλά από εκεί και πέρα αγωνιζόμαστε, έτσι; Δεν κοιμόμαστε, ούτε βιβλιοθηκάριοι, ούτε βιβλιοσκώληκες. Η ζωή είναι στον αγώνα, ώστε την επόμενη φορά να μην πετύχει με την πέτρα του ο Δαυίδ τον Γολιάθ, αλλά να του κόψουμε το χέρι, σύμφωνοι; Να είστε καλά, ελεύθεροι.
  • Η Αυγή
  • Ομιλία στα γραφεία τοπικής οργάνωσης της ΧΑ με θέμα «Τα πρωτόκολλα της Σιών».


 • Όχι πως πιστεύω σε εκλογές, για να το ξεκαθαρίσω, να μην παριστάνω και τον δημοκράτη, γιατί υποκριτής δεν είμαι. Αλλά αυτόν τον τρόπο έχουμε τώρα να πολεμήσουμε κι αυτόν χρησιμοποιούμε… Τι το καλύτερο θα ήταν γι’ αυτούς; Μια προβοκάτσια: Να τρελαθεί κάποιος, να σκοτώσει πέντε-έξι, να τον χρεώσουν στη Χρυσή Αυγή, να τελειώσουν με τη Χρυσή Αυγή. Ε, λοιπόν όχι. Θα έχουμε υπομονή, θα πολεμήσουμε, θα κρατήσουμε τα νεύρα μας γερά και θα νικήσουμε.
 • Δεν τα βάζω με τους φτωχούς, με τον φτωχό εβραίο… φροντίσανε άλλοι και τους καθαρίσανε και τελειώσαμε να πούμε… Από εδώ τουλάχιστον, από την Ελλάδα.
 • Έχουμε μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ, που δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ο Άνθιμος: Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός ο σκατιάρρης αν δεν ήτανε, δεν θα ήταν αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός… Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος. Ο Σπάρτης: Είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός, αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του, είναι ο Καλαβρύτων… Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρετε είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας, όποτε είμαστε… Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους, θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής
  • in.gr
  • Τοποθετήσεις σε βίντεο που χρησιμοποίησαν οι ανακρίτριες της δίκης της ΧΑ.


 • Πρώτον, [οι δεσποτάδες] να ξυριστούν. Δεύτερον, δεν υπάρχει τίποτα δογματικά, το οποίο να επιβάλλει το ανύπαντρο των δεσποτάδων, αυτό το κάναν επί Βυζαντίου επειδή κλέβανε κάποιοι δεσποτάδες και δεν υπάρχουν... Ακόμα και πολλοί από τους Απόστολους του Χριστού ήταν παντρεμένοι. Η αγαμία είναι μόνο για τους μοναχούς οι οποίοι αφιερώνονται τελοσπάντων και τα λοιπά... Ο δεσπότης μπορεί να έχει οικογένεια.
 • Και από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρχει μια εθνική κατεύθυνση. Εγώ είμαι υπέρ αυτού που λέει ο Περικλής Γιαννόπουλος 'πας παπάς όστις δεν είναι πρώτα Έλλην και μετά χριστιανός ξουραθισθήτω'. Και να σου πω και κάτι άλλο που είχε πει ένας Κροάτης εγκληματίας πολέμου, ένας καθολικός, ο Τσέπενατς, που του λέει ένας καρδινάλιος 'μα θα πας στην κόλαση', του λέει 'προκειμένου να σώσω την Κροατία, ας πάω στην κόλαση'.
 • Κατάλαβες; Και εμείς αυτό πιστεύουμε το ίδιο. Εμείς θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, όχι την ψυχή μας. Όσοι θέλουν να σώσουν την ψυχή τους στα μοναστήρια. Ντάξει; Και τα χέρια μας είμαστε διατεθειμένοι να τα λερώσουμε και ρατσιστές να μας πούνε δεν μας νοιάζει και ναζιστές να μας πούνε δεν μας νοιάζει. Απλώς είμαστε Έλληνες που ζούμε στο 2011. Εγώ αν θέλεις να στο πω αν ζούσα στη Γερμανία του '33 θα ήμουν μέλος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και θα αισθανόμουν ιδιαίτερα χαρούμενος γι' αυτό. Αλλά είμαι Έλληνας και ζω στο 2011, αυτό θα ήμουν εκτός αν είμαι δηλαδή κανας ψυχοπαθής, φετιχιστής να παίζουμε στρατιωτάκια, μαζεύουνε παράσημα και φοράνε κάτι κράνη, οι οποίοι όλοι κατά βάση θα τους βρεις σε κάτι ΠΑΣΟΚ, Νέες Δημοκρατίες, όλοι βολεμένοι. Κατάλαβες; Δεν ξέρω αν σου απήντησα.
  • Η Αυγή
  • Ομιλία στα γραφεία της ΧΑ στη Λαμία. Καλοκαίρι του 2011.


 • Για αυτό τον λόγο οι εκλογές για μας δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα μέσο για να μη λένε «η συμμορία της Χρυσής Αυγής» και μας έχουν στη γωνία. Αλλά τελικά τα πράγματα θα κριθούν διαφορετικά, δεν γίνεται αλλιώς. Και αν υπάρχουν 100.000 αποφασισμένοι μπορούν να πάρουν την εξουσία, όχι με τα όπλα, περπατώντας. Αυτό ίσως να μην είναι τόσο δημοκρατικό. Αλλωστε ποτέ δεν δήλωσα ευαίσθητος δημοκράτης. Και στην ορκωμοσία εκεί στον Δήμο Αθηναίων, εκεί που λέει υπακοή στο Σύνταγμα και στους νόμους, δεν επανέλαβα.
  • Το Βήμα
  • Ομιλία στην Καβάλα. 2 Αυγούστου 2011.


 • Θα σταθώ σε ένα μικρό περιστατικό, το οποίο μου είπε ένας συναγωνιστής. Οπως διένειμαν υλικό της Χρυσής Αυγής, συνάντησαν και κάποιον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ. Αυτός πρέπει να ήταν ο Πορτοσάλτε. Αυτόν τον θυμάμαι το 1993, όταν μας κατηγορούσαν ότι είχαμε χαρακώσει τη μαθήτρια…».
  • Κάποιος από το ακροατήριο: «Τον κάνανε διευθυντή τώρα».
 • Είναι διευθυντής, βεβαίως. Είναι μάλιστα πρόσφυγας από την Κωνσταντινούπολη. Τον έχουν ξεριζώσει οι Τούρκοι, αλλά αυτό φαίνεται δεν μετράει. Γκιαούρης παραμένει. Και πιθανώς παραμένει και Τούρκος υπήκοος. Και η γυναίκα του είχε το θράσος το περισσό (αυτός ήταν πιο έξυπνος) και είπε προς τους συναγωνιστές μας: “Είστε χρυσαυγίτες; Δεν ντρέπεστε;” Ετσι δεν είπαν;
 • Αναγκάσατε κανέναν να πάρει το υλικό; Τέλος πάντων! Εν τοιαύτη περιπτώσει ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα έρθει ο καιρός που… Είχαμε απολαύσει σε μια πολύ ωραία ταινία, όσοι την έχετε δει, το “Καμπαρέ”, όπου κάποιοι κύριοι σχίζουν το προπαγανδιστικό υλικό, σε μια άλλη εποχή, ενός άλλου κόμματος, κι αμέσως μετά ο φιλελεύθερος Αμερικάνος δημοσιογράφος (για όσους έχουν δει την ταινία, ο Γιαν Βόιτ), τον θυμάμαι χαρακτηριστικά, γιατί παίρνει την προκήρυξη και τη σκίζει. Του λέει η κυρία που τον συνόδευε, “μην κάνεις τίποτα άλλο”, αλλά αυτός κλοτσάει τη σημαία αυτών που μοίραζαν τις προκηρύξεις. Κι αμέσως μετά τον δείχνει στο νοσοκομείο. Ο κ. Πορτοσάλτε, λοιπόν, αυτό το θλιβερό ανθρωπάκι, ο μισθοφόρος του αρχιπράκτορα Αλαφούζου, αυτού που έβγαλε το “1821”, μας λέει να ντρεπόμαστε γιατί είμαστε χρυσαυγίτες. Οχι! Να ντρέπονται και να φοβούνται αυτοί.
 • Τα φερέφωνα μιας εξουσίας ξενόδουλης, η οποία ξεπουλά την πατρίδα, να το ξέρουν ότι η Ελλάδα, όσο κι αν την καταπιέζουν, όσο κι αν την πολεμούν, όσο κι αν προσπαθούν να ξεριζώσουν κάθε ίχνος εθνικής συνείδησης σ’ αυτόν τον τόπο, δεν θα πεθάνει. Αν χρειαστεί θα λερώσουμε και τα χέρια μας. Ας μας πουν και φασίστες, ας μας πουν κι εθνικιστές και ναζιστές και ρατσιστές και ό,τι θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει. Ο κ. Πορτοσάλτε, όμως, ο οποίος παίρνει τα πέντε και τα έξι χιλιάδες μισθό, όταν ο συνταξιούχος των πεντακοσίων ευρώ τού κόβουν τα εκατό ευρώ, λέει να ντρεπόμαστε που είμαστε χρυσαυγίτες. Οχι! Εμείς δεν ντρεπόμαστε! Αυτός να φοβάται, γιατί υπάρχουν χρυσαυγίτες!
 • Για επιβεβαίωση όσων είπε ο κ. Πορτοσάλτε, έχουμε δύο δημοσκοπήσεις, απ’ ό,τι πληροφορήθηκα, οι οποίες δημοσιεύονται η μία στο “Βήμα της Κυριακής”, του κ. Ψυχάρη, του παρ’ ολίγον αναδεξιμιού του Ζαχαριάδη, ο οποίος έγινε και τραπεζίτης του μεγαλύτερου απατεώνικου μηχανισμού ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, ναρκωτικών, εμπορίου όπλων. Και μεγαλομέτοχος αυτής της εταιρείας είναι ο άλλος Καππαδόκης, ο κ. Βίκτωρ Ρέστης, τον οποίο έβριζε ο δήθεν πατριώτης Αναστασιάδης, αυτό το βλαμμένο, το οποίο ήταν κάποτε Κνίτης, και μετά έγινε κυνικό, πουλημένο τομάρι του χρήματος και τίποτα άλλο, ο οποίος έβριζε τον Ρέστη, και τον έλεγε “Ωνάση τσέπης” και γελοίο. Μετά αγόρασε ο Ρέστης το 60% του “Πρώτου Θέματος” και τώρα έχει δημοσκόπηση ο Ρέστης και μάλιστα με πήρε δημοσιογράφος του “Πρώτου Θέματος” και του είπα “πέστε στον Ρέστη, δεν με ενδιαφέρει πού μας βάζουν οι δημοσκοπήσεις”. Αλλά κάποτε αν υπάρχει δίκαιο θα γίνει σαπούνι και αυτός και τα Εβραιόπουλα που έχει.
 • Εάν κάποιοι εδώ μας λένε ότι δεν πρέπει να λέμε αυτά τα πράγματα γιατί πρέπει να είμαστε πολιτικά καθωσπρέπει και μπορεί να υπάρχει και κανένας κοριός… Ναι! Είναι αλήθεια αυτά που λένε για μας. Είμαστε ακόμα πιο ακραίοι από όσο μπορούν να φανταστούν. Αλλά είμαστε δίκαιοι, είμαστε Ελληνες, αυτοί είναι αλήτες, είναι προδότες. […] Στις ευρωεκλογές του 2009 βρέθηκαν 25.000 Ελληνες. Δύο αυξημένης μάλιστα συνθέσεως μεραρχίες. Ετσι βλέπουμε εμείς τους ψηφοφόρους μας.
 • Ο Καρατζαφέρης αντέγραψε τον λόγο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και έλεγε “έχω ένα όνειρο”. Είναι το γνωστό I have a dream… Μόνο που ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κατέληξε εκεί που κατέληξε ως γνωστόν.
 • Λοιπόν, για να τα ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Εδώ θέλουμε μόνο χρυσαυγίτες. Τους άλλους δεν τους χρειαζόμαστε. Ούτε ψηφοφόρους χρειαζόμαστε ούτε τίποτα. Νομίζω ότι ήμουν ειλικρινής. Τον έχω δει τον κύριο σε ένα σωρό πατριωτικών λεγόμενων εκδηλώσεων [χτυπάει το χέρι του στο βήμα]. Τι πάει να πει “πατριωτικών εκδηλώσεων”; Με τη Νίκη την Τζαβέλλα και τους Εβραίους πατριωτικές εκδηλώσεις; Πού θα πάει το παπατζιλίκι επιτέλους; Πού θα πάει η κοροϊδία; Πόσο θα την αντέξετε; Με τον δήθεν ναζιστή Πλεύρη, ο οποίος έχει βάλει τον γιο του στην πιάτσα να φωτογραφίζεται με την Τζαβέλλα; Πού θα πάει η δουλειά δηλαδή; Μήπως νομίζετε ότι εδώ έχει μία ταμπέλα σ’ εμάς τους χρυσαυγίτες που γράφει –να με συγχωρήσουν οι κυρίες– ότι είμαστε μαλάκες; Οτι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται; Οχι! [ξαναχτυπάει το χέρι του στο βήμα] Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή [ξαναχτυπάει το χέρι του στο βήμα]. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν [παρατεταμένα χειροκροτήματα]. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους που θέλουν να ’ναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Δεν γίνεται να ’σαι και με τη Νίκη την Τζαβέλλα των Εβραίων και με τη Χρυσή Αυγή. Ούτε να ’ρχεσαι εδώ για να βλέπεις τι τρέχει και μετά να πηγαίνεις να το ψιθυρίζεις και να λένε τα διάφορα υποκείμενα λέξεις και κουβέντες κατά της Χρυσής Αυγής. Θα είναι τυχεροί. Εχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας. Αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα. Αυτό είχα να πω.
  • Η Εφημερίδα των Συντακτών
  • Ομιλία στα μέλη της ΧΑ στα γραφεία της Ανατολικής Αττικής. 3 Σεπτεμβρίου 2011, μετά από προπαγανδιστική εκστρατεία στην περιοχή.


 • Για όλον τον κόσμο εμείς οι Χρυσαυγίτες είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές και τα λοιπά. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο, είμαστε όλα αυτά που λένε, γιατί αυτοί έχουν λεηλατήσει την πατρίδα μας, έχουν οδηγήσει τα πράγματα εκεί που τα έχουν οδηγήσει και για το λόγο αυτό ακριβώς χρειάζεται ένα σιδερένιο χέρι για να φέρει τα πράγματα εκεί που πρέπει.
 • Δεν έκανε τίποτα λέει η Χρυσή Αυγή για την πλατεία Αττικής, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Πατήσια, την Κυψέλη. Ποιοι μαχαιρώθηκαν για να μείνουν κάποια κομμάτια ελληνικά;
 • Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε λοιπόν, για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε κι εμείς στην Ελλάδα. Δεν το κρύβω και είμαι περήφανος για αυτό.


 • Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε, αν θέλει ο Θεός. Αυτός είναι ο σκοπός μας και το λέω ευθέως. Και στην ορκωμοσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, [εκεί] που παλάμιζα το Ευαγγέλιο, ήταν ο Καμίνης που έλεγε τον όρκο και έλεγε “ορκίζομαι στο Σύνταγμα και τους νόμους”. Εγώ μούγκα! Δεν την είπα αυτή τη φράση, γιατί δεν το πιστεύω αυτό το Σύνταγμα.


 • Εμείς δεν είμαστε Λεπέν, εμείς είμαστε σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες. Είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια για να απελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον εβραίο που έχει καθίσει στον σβέρκο ολόκληρου του κόσμου.
  • Το Βήμα
  • Ομιλίας σε κλειστή συγκέντρωση. 3 Μαρτίου 2012.


 • Αναγνωρίζουμε ότι ο Β΄ Παγκόσμιος ήταν ένας πόλεμος ιδεολογιών, με τη δική μας να εκπροσωπείται από τους ηττημένους.


 • Να καθησυχάσω κατ' αρχάς όσους αγαπητούς φίλους και φίλες πιστεύουν ότι θα μας κοστίσει εκλογικά το επεισόδιο το οποίο έγινε στον ΑΝΤ1. Λοιπόν, ακούστε τα νέα: η Χρυσή Αυγή ανέβηκε δύο ολόκληρες μονάδες στις κρυφές δημοσκοπήσεις μετά το επεισόδιο αυτό [χειροκροτήματα. "Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή"] Ας το πάρουν απόφαση. Δεν τελειώνει ο αγώνας έτσι εύκολα. Και αν νομίζουν τα ορφανά του Μαρξ και του Στάλιν, οι διάφορες Κανέλλη και οι διάφορες Δούρου, και οι Τσίπρες, ότι θα σταματήσουν το ποτάμι το εθνικιστικό , το κάνανε κι άλλη φορά, και τους θάψαμε στο Γράμμο και στο Βίτσι, και νικήσαμε. Αυτό θα ξαναγίνει αν το θέλουν. [χειροκροτήματα. «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή, θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γή»].


 • Εσείς είστε τα Τάγματα Εφόδου, όποτε θέλουν ας έρθουν να μας συνθλίψουν. Σας πληροφορώ ότι δεν περνάμε καθόλου καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα, αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδία. [...] Θα δούνε τότε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή. Θα δούνε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Θα δούνε τότε τι σημαίνει Τάγματα Εφόδου. Τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια.
 • ...έχουμε καθήκον να τον οργανώσουμε [το Στρατό της Χρυσής Αυγής], να τον κατηχήσουμε ιδεολογικά, να τον κάνουμε μία χαλύβδινη φάλαγγα που θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της.


 • ...τώρα που έχουμε 50 γραφεία, πρέπει να έχουμε κοινή γραμμή, για να το λύσουμε, απαιτείται πειθαρχία, άμεση επαφή με διοικητικό κέντρο οργανώσεως, δε θα επιτρέψουμε να υπάρχουν καταστάσεις που λειτουργούν εκτός κεντρικής γραμμής, πρέπει να λειτουργήσουμε πειθαρχημένα. ... Κασιδιάρης εκπρόσωπος Τύπου, εκπρόσωπος κόμματος, θα αναλάβει το κομμάτι της ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών του κόμματος, έχουμε πολύ μεγάλα σχέδια προς αυτήν την κατεύθυνση. ... Ο συναγωνιστής Λαγός αναλαμβάνει το θέμα οργάνωση κινήματος, πώς πρέπει να πορεύεται η οργάνωση (...) υπεύθυνος των πυρήνων σε Ασπρόπυργο, Νίκαια, Πέραμα, Σαλαμίνα και Πειραιά.
  • 902.gr
  • Ομιλία του Μιχαλολιάκου καταγεγραμμένη σε βίντεο από τον Η/Υ του.