Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καρλ Γιουνγκ

Από Βικιφθέγματα
Ο Καρλ Γιουνγκ

Ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ (26 Ιουλίου 1875 - 6 Ιουνίου 1961) ήταν Ελβετός ψυχίατρος και ιδρυτής της της σχολής της αναλυτικής ψυχολογίας.

Αποσπάσματα[επεξεργασία]

  • Όπως κάθε φυτό αναπτύσσεται από ένα σπόρο για να γίνει στο τέλος, για παράδειγμα, μια βελανιδιά, έτσι και ο άνθρωπος γίνεται αυτό που είναι προορισμένος να γίνει. Οφείλει να φτάσει εκεί, αλλά οι περισσότεροι κολλάνε στην πορεία.
  • Όποιος θέλει να γνωρίσει την ανθρώπινη ψυχή, να αποχαιρετήσει τις μελέτες του και να περιπλανηθεί στον κόσμο με ανοικτή καρδιά. Στη φρίκη των φυλακών, στα ψυχιατρικά άσυλα και τα νοσοκομεία, στις σκοτεινές ταβέρνες των προαστίων, στα πορνεία και τα χαρτοπαικτικά καταγώγια, στα κοσμικά σαλόνια, στο χρηματιστήριο, στις σοσιαλιστικές συγκεντρώσεις, στις εκκλησίες, μέσα από την αγάπη και το μίσος, την εμπειρία των παθών κάθε μορφής στο δικό του σώμα, θα δρέψει πλουσιότερες σοδειές γνώσης από αυτές που μπορούν να του προσφέρουν τα βιβλία και θα γνωρίσει πώς να συμπεριφέρεται ως γιατρός στον ασθενή, με αληθινή γνώση της ανθρώπινης ψυχής.
  • Όλα όσα μας ενοχλούν στους άλλους μπορούν να μας οδηγήσουν στην κατανόηση του εαυτού μας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[επεξεργασία]

wikipedia Στη Βικιπαίδεια υπάρχει λήμμα που έχει σχέση με: Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ.