Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βλάσης Ρασσιάς

Από Βικιφθέγματα

Ο Βλάσης Ρασσιάς (22 Απριλίου 1959 - 7 Ιουλίου 2019) είναι συγγραφέας, ποιητής, εκδότης, μεταφραστής και καλλιτέχνης τής Mail-Art.

Αποσπάσματα[επεξεργασία]

  • Όποιος φοβάται, μοιραία καταλήγει να εξάγει φόβο (Από το βιβλίο «Σημειώσεις επάνω στον Φόβο και την Αφοβία / Notizen uber die Angst und die Angstlosigkeit» (δίγλωσση έκδοση), εκδόσεις «Ανοιχτή Πόλη», Αθήναι 2006, ISBN 960 - 7748 - 37 - 9)
  • Θεωρούμε επίσης πως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πλάσματος να παραμένει ηλίθιο, μόνο στο μέτρο όμως που η ηλιθιότητά του δεν απειλεί να το φέρει σε σύγκρουση με τα σεβάσματά μας. (Από το περιοδικό «Ανοιχτή Πόλη», καλοκαίρι 1990)
  • Με το να είμαστε κάτι, αποδεχόμαστε ταυτοχρόνως και τα πάντα που αυτό το κάτι προϋποθέτει και υπόσχεται (Από το περιοδικό «Ανοιχτή Πόλη», τεύχος 21, Φεβρουάριος 2000).
  • Η τρέλα δεν καταπολεμείται με τρέλα για τον ίδιο λόγο που η αθλιότητα δεν καταπολεμείται με αθλιότητα (Από το κείμενο «Περί "θαυμάτων" και περί της υστερικής τους αναζητήσεως», στο περιοδικό «Διιπετές», τεύχος 39, Δεκέμβριος 1999).