Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Βικιφθέγματα:Βήμα/Αρχείο 2016 - 2017»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
(απάντηση→‎Ερωτήσεις)
Γεια σου [[Χρήστης:Kostas20142|Kostas20142]], καλωσήλθες. Μιας και έχεις εμπειρία από την αγγλική στον βανδαλισμό, υποθέτω ξέρεις κάποια βασικά πράγματα. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο το πως θα αντιμετωπίσεις τους μη εγγεγραμμένους χρήστες ως προς τις φραγές. Τουτέστιν, με ποιες προϋποθέσεις είσαι διατεθιμένος να βάλεις φραγή σε μη συνδεδεμένο χρήστη, και με τι διάρκεια θα ξεκινάς. —'''[[User:Ah3kal|Ah3kal]]''' ([[User talk:Ah3kal|συζήτηση]]) 05:54, 3 Ιουνίου 2017 (UTC)
::'''Α:''' Ο στόχος των φραγών δεν είναι η τιμωρία του εκάστοτε χρηστή αλλά η προστασία του εγχειρήματος. Ορισμένοι χρηστές που φαίνεται ότι μια επεξεργασία τους είναι βανδαλισμός μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν καλές προθέσεις και απλά να πειραματίζονται. Επομένως πρώτα θα αφήνω ένα σχετικό μήνυμα το οποίο να εξηγεί το πρόβλημα και μετά, αν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά θα εξετάζω τη φραγή. Σχετικά με την διάρκεια, μεγάλης διάρκειας σε IP μπορούν να δημιουργήσουν ποικίλα προβλήματα. Άρα θα ξεκινάω με 30-72 ώρες. Αν υπάρξει ξανά πρόβλημα με την ίδια IP θα αυξησω τη διάρκεια, όχι όμως σε αορίστου χ--[[Χρήστης:Kostas20142|Kostas20142]] ([[Συζήτηση χρήστη:Kostas20142|συζήτηση]]) 09:22, 3 Ιουνίου 2017 (UTC)
:::[[Χρήστης:Kostas20142|Kostas20142]], παρά την μικρή σου συμμετοχή προς το παρόν στα Βικιφθέγματα, δεδομένου ότι έχεις «ψηθεί» στην τυπικότητα της Αγγλικής Βικιπαίδειας, θα εμπιστευτώ και θα «ψηφίσω» υπέρ (ούτως ή άλλως όπως σου είπα, λόγω του ότι το wiki είναι μικρό, τα δικαιώματα είναι προσωρινά), λόγω του ότι τα δεδομένα από την συνεισφορά σου στην αγγλική Βικιπαίδεια, δημιουργούν την εμπιστοσύνη ότι δεν θα κάνεις ζημιά. Θέλω ωστόσο να κάνω μια παρατήρηση. Η αγγλική Βικιπαίδεια είναι το μεγαλύτερο wiki του Wikimedia και ως εκ τούτου έχει άλλες ανάγκες. Εδώ, τόσο καιρό που προσέχω το εγχείρημα, άλλοτε καθημερινά, άλλοτε πιο αραιά, προσωπικά έχει χρειαστεί να βάλω φραγή μόνο μία φορά, και αυτή δίωρη. [https://el.wikiquote.org/w/index.php?title=%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%3A%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BF&type=block&user=&page=&year=&month=-1&tagfilter=&hide_thanks_log=1&hide_patrol_log=1&hide_tag_log=1 η προηγούμενη πριν τη δικιά μου είναι από το 2008]. Στα μικρά wiki οι νέοι διαχειριστές τείνουν να βάζουν υπερβολικά μεγάλης διάρκειας φραγές, και αυτό είναι το μόνο που εν γένει φοβάμαι. Σκέψου λοιπόν τη διαφορά των μεγεθών αν γίνεις διαχειριστής, και πράξε αναλόγως. Πάνω από 1 ημέρα (εγώ προτιμώ δύο ώρες πάντα για αρχή) είναι υπερβολή. —'''[[User:Ah3kal|Ah3kal]]''' ([[User talk:Ah3kal|συζήτηση]]) 10:55, 7 Ιουνίου 2017 (UTC)
 
===ψηφοφορία===
195

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης