Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Βικιφθέγματα:Βήμα/Αρχείο 2016 - 2017»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
→‎New way to edit wikitext: νέα ενότητα
μ (Ανάκληση των αλλαγών 2A02:587:8047:400:C01F:90BD:FBF0:709A (συζήτηση) επιστροφή στην προηγο...)
(→‎New way to edit wikitext: νέα ενότητα)
Ετικέτα: Παράδοση μαζικού μηνύματος
Επιλέξτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης - οκτώ ή περισσότερους χαρακτήρες, και να περιέχουν γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης. [[m:User:JSutherland (WMF)|Joe Sutherland]] ([[m:User talk:JSutherland (WMF)|{{int:Talkpagelinktext}}]]) / [[Χρήστης:MediaWiki message delivery|MediaWiki message delivery]] ([[Συζήτηση χρήστη:MediaWiki message delivery|συζήτηση]]) 23:25, 13 Νοεμβρίου 2016 (UTC)
<!-- Το μήνυμα στάλθηκε από τον User:JSutherland (WMF)@metawiki με βάση τη λίστα στην https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:JSutherland_(WMF)/MassMessage/2&oldid=16060638 -->
 
== New way to edit wikitext ==
 
<div class="plainlinks mw-content-ltr" lang="el" dir="ltr">
 
Περίληψη Υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό επιλογής Beta μιας [[:mw:2017 wikitext editor|λειτουργίας wikitext για τον οπτικό επεξεργαστή]]. Παρακαλούμε [[Special:Preferences#mw-prefsection-betafeatures|δοκιμάστε το]].
 
 
Το τμήμα επεξεργασίας του Ιδρύματος Wikimedia είναι υπεύθυνο για τη βελτίωση της επεξεργασίας για όλους τους χρήστες μας, τόσο τους νέους όσο και τους έμπειρους. Σταδιακά έχουμε βελτιώσει ήδη τον [[:mw:VisualEditor|οπτικό επεξεργαστή]] βασιζόμενοι στα σχόλια, τις δοκιμές χρηστών, και τα αιτήματα λειτουργιών. Ωστόσο, αυτό δεν δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες των χρηστών μας: είτε θέλετε να επεξαργαστείτε μια σελίδα συζήτησης wikitext, να δημιουργήσετε ένα πρότυπο, ή να διορθώσετε κάποια σπασμένη σύνταξη παραπομπής, μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε κείμενο wiki, και πολλοί έμπειροι χρήστες το προτιμούν.
 
Ως εκ τούτου, έχουμε προγραμματίσει μια λειτουργία "wikitext" για τον οπτικό επεξεργαστή εδώ και καιρό. Παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του οπτικού επεξεργαστή, για εκείνες τις φορές που χρειάζεστε ή θέλετε wikitext. Παρέχει το ίδιο περιβάλλον εργασίας χρήστη με τον οπτικό επεξεργαστή, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας εργαλειοθήκης στην κυρίως μπάρα με τα ίδια κουμπιά. Παρέχει πρόσβαση στην [[:mw:citoid|υπηρεσία citoid]] για τη μορφοποίηση των παραπομπών, ολοκληρωμένες επιλογές αναζήτησης για την εισαγωγή εικόνων, και τη δυνατότητα να προσθέσετε νέα πρότυπα σε ένα απλό παράθυρο διαλόγου. Όπως και στον οπτικό επεξεργαστή, αν επικολλήσετε μορφοποιημένο κείμενο αντεγραμμένο από άλλη σελίδα, τότε οι μορφοποιήσεις (όπως το bolding) θα μετατραπούν αυτόματα σε κείμενο wiki.
 
Όλα τα wikis έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία ως [[:mw:Beta Features|Λειτουργία Beta]]. Όταν είναι ενεργοποιημένη, αντικαθιστά τον υπάρχοντα [[:mw:Editor|συντάκτη κείμενου wiki]] παντού. Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να την αντιστρέψετε ανά πάσα στιγμή, απενεργοποιώντας το χαρακτηριστικό Beta στις προτιμήσεις σας. Δεν θέλουμε να βρεθεί κανείς προ εκπλήξεων, γι 'αυτό είναι αυστηρά μια Λειτουργία Beta "επιλογής". Δεν θα ενεργοποιηθεί αυτόματα για κανέναν, ακόμα κι αν έχετε προηγουμένως επιλέξει την επιλογή "$εγγραφή".
 
Η νέα λειτουργία επεξεργασίας κειμένου wiki βασίζεται στον οπτικό επεξεργαστή, γι 'αυτό απαιτεί JavaScript (όπως και ο [[:mw:Extension:WikiEditor|τρέχων συντάκτης κειμένου wiki]]). Δεν λειτουργεί με gadgets που έχουν σχεδιαστεί μόνο για την παλαιότερη λειτουργία (και ''αντιστρόφως''), οπότε σε κάποιους χρήστες θα λείψουν τα gadgets θεωρούν σημαντικά. Μπορούμε [[:mw:VisualEditor/Gadgets|να συνεργαστούμε με τους συντάκτες gadget για να τους βοηθήσουμε να ενημερώσουν τον κώδικά τους ώστε να λειτουργεί]] και με τους δύο συντάκτες κειμένου. Δεν σχεδιάζουμε να απαλλαγούμε από τον τρέχοντα κύριο συντάκτη κείμενου wiki στην επιφάνεια εργασίας στο άμεσο μέλλον. Επίσης, δεν πρόκειται να αφαιρέσουμε την υπάρχουσα δυνατότητα να επεξεργαστείτε απλό κείμενο wiki χωρίς JavaScript. Τέλος, αν και θα πρέπει να είναι αυτονόητο, εαν προτιμάτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το τρέχον πρόγραμμα επεξεργασίας wikitext, τότε μπορείτε να το κάνετε.
 
Αυτή είναι μια πρώιμη έκδοση, και θα θέλαμε να ξέρουμε τι σκέφτεστε γι 'αυτήν ώστε να την βελτιώσουμε. Παρακαλούμε αφήστε σχόλια σχετικά με τη νέα λειτουργία [[:mw:2017 wikitext editor/Feedback|στη σελίδα σχολίων]]. Μπορείτε να αφήσετε σχόλια σε οποιαδήποτε γλώσσα. Σας ευχαριστούμε.
 
</div> [[:mw:User:Jdforrester (WMF)|James Forrester]] (Product Manager, Editing department, Wikimedia Foundation) --19:31, 14 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)
<!-- Το μήνυμα στάλθηκε από τον User:Elitre (WMF)@metawiki με βάση τη λίστα στην https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Distribution_list/Global_message_delivery&oldid=15942009 -->
477

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης