Λογοκρισία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από Βικιφθέγματα
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Protnet (συζήτηση | Συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Protnet (συζήτηση | Συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 14: Γραμμή 14:
** ''[[Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ]]'' (1891)
** ''[[Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ]]'' (1891)


* Ο κόσμος έχει γαλουχηθεί με κάποια ταμπού. Με λογοκριμένες ιδέες, σα να είναι απαγορευμένο κάτι, από τότε που γεννήθηκε. Ο άνθρωπος που το έχει αποδεχτεί, φαίνεται σα να το κουβαλάει επάνω του, δεν αμφισβητεί ποτέ, και άρα όταν τεθεί ένα ζήτημα που θεωρείται απαγορευμένο, λογοκρίνεται κατ’ ευθείαν. Υπάρχει μεγάλος συντηρητισμός. Η κοινωνία μας, ενώ μπορεί να έχει προοδεύσει σε κάποια ζητήματα, σε ορισμένα άλλα έχει μείνει πίσω και μπορεί και να οπισθοδρομεί κατά διαστήματα, ανάλογα με τις εξελίξεις. [[Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή|Ελένη Βουγιουκλή]] (2013)
* Ο κόσμος έχει γαλουχηθεί με κάποια ταμπού. Με λογοκριμένες ιδέες, σα να είναι απαγορευμένο κάτι, από τότε που γεννήθηκε. Ο άνθρωπος που το έχει αποδεχτεί, φαίνεται σα να το κουβαλάει επάνω του, δεν αμφισβητεί ποτέ, και άρα όταν τεθεί ένα ζήτημα που θεωρείται απαγορευμένο, λογοκρίνεται κατ’ ευθείαν. Υπάρχει μεγάλος συντηρητισμός. [[Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή|Ελένη Βουγιουκλή]] (2013)


== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==
== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==

Αναθεώρηση της 14:48, 27 Δεκεμβρίου 2015

Λογοκρισία είναι ο έλεγχος του λόγου και άλλων μορφών ανθρώπινης έκφρασης που μπορούν να θεωρηθούν απαράδεκτες, επιβλαβές, ευαίσθητες, είναι αντίθετες προς τις αρχές της εξουσίας.

Αποφθέγματα

  • Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης για τους ανθρώπους που περιφρονούμε, δεν πιστεύουμε σ' αυτήν καθόλου. - Νόαμ Τσόμσκυ
    • Συνέντευξη με τον John Pilger στο BBC, The Late Show, 25 Νοεμβρίου 1992
  • Ο κόσμος έχει γαλουχηθεί με κάποια ταμπού. Με λογοκριμένες ιδέες, σα να είναι απαγορευμένο κάτι, από τότε που γεννήθηκε. Ο άνθρωπος που το έχει αποδεχτεί, φαίνεται σα να το κουβαλάει επάνω του, δεν αμφισβητεί ποτέ, και άρα όταν τεθεί ένα ζήτημα που θεωρείται απαγορευμένο, λογοκρίνεται κατ’ ευθείαν. Υπάρχει μεγάλος συντηρητισμός. Ελένη Βουγιουκλή (2013)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Wikipedia logo
Wikipedia logo
Στη Βικιπαίδεια υπάρχει λήμμα σχετικό με:
Wiktionary logo
Wiktionary logo
Το Βικιλεξικό έχει λήμμα που είναι σχετικό με τη σελίδα:
Δείτε επίσης: Έλεγχος